HUN | ENG | GER
A gázfogyasztásmérők magyar szakértője
Kiemelt partnereink
Ipartelepek méréstechnikai felülvizsgálata
Ipartelepek méréstechnikai felülvizsgálata

Tudja Ön, hogy egy gázmérő mérési pontossága, egy nyomásszabályzó szabályozási pontossága a mechanikai alkatrészek kopása, öregedése miatt az élettartama során folyamatosan romlik? Tudja-e, hogy ez a folyamat Önnek/cégének veszteséget okozhat? A két gázmérő közötti elszámolási veszteség kimutatható, egy évben akár milliós nagyságrendet is elérhet. Tudja-e, hogy folyamatos karbantartással ez a folyamat megállítható?

A Flogiston Kft. 1990. óta foglalkozik gázmérők gyártásával, szervizelésével, hitelesítésével, illetve értékesítésével.

Jelen levelünkben felhívjuk a figyelmet az ipari telephelyen üzemelő gázfogyasztás mérők, mint almérők újrahitelesítésének, nyomásszabályzók kalibrálásának fontosságára.

Az 1991. évi XLV. törvény a mérésügyről 6.§-a rendelkezik a joghatással járó mérésről és az erre a célra használható mérőeszközökről. (Ha egy mért mennyiség fizetési elszámolás alapja, akkor a mérőeszköznek a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal által bizonyítottan hiteles mérőeszköznek kell lennie.)

A Flogiston Kft. rendelkezik olyan hitelesítő és kalibráló eszközökkel, valamint huszonhárom éves szakértelemmel, mely alapján felhatalmazása van mérőeszközök hitelesítésére, javítására, nyomásszabályzók kalibrálására. Szerviz részlegünk a legjelentősebb európai mérőgyártók (Itron, Elster, Dresser, Actaris, Rombach) márkaszervize is egyben.

Az alábbi munkák elvégzését javasoljuk és vállaljuk:

  • Előzetes helyszíni felmérés alapján összeállítunk Önök részére egy állapotlistát a telephelyen üzemelő nyomásszabályzó és mérő eszközökről, megvizsgálva azok hitelességét.
  • Meghatározzuk eszközönként a teendőket és a várható költségeket.
  • Elkészítünk egy javaslatot a munkák sorrendiségéről, mely alapján biztosítható, hogy az ajánlatban szereplő mérők a következő 5, 10 évben a törvényi előírásoknak megfelelnek.
  • Árajánlatot adunk fenti munkák elvégzésére, folyamatos karbantartásra.
  • A leszerelt mérők helyett a javítás-hitelesítés idejére, ha szükséges csere mérőt biztosítunk.
  • Amennyiben szükséges és igényli, saját szakembereinkkel elvégezzük a mérőkötések átalakítását.
Szolgáltatásiank szerződéses keretek között
Szolgáltatásiank ipari gáznyomás szabályzókra - szerződéses kereteken kívül
Termékeink